Lucullus Borház

A Lucullus Borház tulajdonosa, Szabó Péter mint kocsmáros vásárolta a birtokot a Budapestről hazatelepült Nyőgér családtól az 1990-es évek elején, akik lakóhelyként használták a pince fölötti házat. A telekkönyv szerint 1939-ig a beledi főszolgabíróé volt a terület, amely a várba vezető úttól a Séd-forrásig tartott, azonban mára jelentősen felparcellázódott.

  • somloiokosutak-1
  • somloiokosutak-2
  • somloiokosutak-4
  • somloiokosutak-3

A jelenleg 700 négyszögöl területen termő szőlőből készült olaszrizling, juhfark, hárslevelű, ezerjó és furmint borokat előzetes egyeztetést követően, igény szerint hideg és meleg ételek kíséretében kóstolhatjuk.
Szabó Péter 50 főig várja borkóstolásra vendégeit, 8 főig a pincénél, további 16 főig pedig a közeli fogadójában tud szállást biztosítani.

A pince színes programokkal is szolgál az idelátogatók számára. Néhány órás bortúrák keretében lehetőség nyílik a közeli szőlőtermő vidékek meglátogatására, ahol nemcsak a Somló-hegy, Ság-hegy és Kissomlyó nemes nedűit, hanem a szőlőtermesztést, szőlő-feldolgozási technológiákat is megismerheti az idelátogató, éppen úgy, mint a Borvidék és környékének természeti szépségét, történelmét és tragédiáját. A „Turista – szüret” keretében pedig bárki átélheti a szüretelés igazi élményét.

Elérhetőségek

Lucullus Borház

Borász: Szabó Péter

Nyitva tartás: előzetes egyeztetés alapján

Telefon: +36-30/937-0319

E-mail: info@lucullusfogado.hu

Honlap:

Facebook:

GPS: É 47.153786000; K 17.375703000;