Kolonics Pincészet

/2015.03.16. /

A több generációra visszanyúló családi vállalkozás jelenleg 7 hektáron gazdálkodik. A borok klasszikus, tradicionális eljárással készülnek: hozamkorlátozással, fahordós erjesztéssel és érleléssel. A borászat 30 000 liter fahordós kapacitással rendelkezik.

  • somloiokosutak-1
  • somloiokosutak-2

A borok 1-2-3 évig érlelődnek a pincében, s csak ezután kerülnek lepalackozásra. Ennek és a jelentős hozamkorlátozásnak köszönhetően boraik tipikus somlai, gazdag mineralitású borokként kerülnek forgalomba.

Előzetes telefonos egyeztetés követően juhfark, furmint, hárslevelű és olaszrizling kóstolására van lehetőség, amelyhez falusi vendégasztal keretében étkezésre is lehetőség nyílik.

A pincészet 40 főig várja vendégeit, akinek túravezetést, bográcsozást és kemencében sütést is tudnak biztosítani. 18 főig szállóvendégeket is tudnak fogadni.

Borvásárlás

folyó: 500 Ft/l-től
palackos: 1500 – 2500 Ft/palack