Bálint Pince

A Bálint Tamás névadó tulajdonosról elnevezett Bálint Pince az ezredfordulón alakította ki modern borászati technikáját, amelynek nyomán a pince folyamatosan bővült és létrejött a mostani birtoktest.
Birtokaik három dűlőben fekszenek. A birtok központ a vár alatt található, ami egy rövidke túrával így könnyen megközelíthető.

  • Bálint pince
  • Bálint pince
  • Bálint pince
  • Bálint pince

A borász, Schäffer István Keszthelyen a Georgikonban végzett borászként és 2008 óta van a Somlón.
A 3 hektáros szőlőterületen hagyományos technológiával dolgoznak, vagyis nem használnak gyomirtó szereket és kézi kapálásos technikát alkalmaznak.

A Bálint Pince 300 m2–es modern és egyben hagyományos, egyedülálló pincerendszerrel rendelkezik, amelyhez egy 100 fő befogadására alkalmas föld alatti rendezvényterem is kapcsolódik.

Az idelátogató borkedvelők számára a juhfark, furmint és olaszrizling kóstolásához előzetes egyeztetés alapján hideg és meleg konyhai szolgáltatást egyaránt tudnak biztosítani.
A pince kézműves palackozású, egyedi design alapján készülő boraiból helyben vásárolni is lehet. A pince furmintjai a hegyközségi borversenyeken is előkelően szerepelnek.

A pince ideális helyszín esküvők, céges rendezvények, csapatépítő tréningeknek, családi és baráti összejövetelek lebonyolítására. 20 főig szállóvendégeket is el tudnak helyezni külön álló, igényesen kialakított, a legmodernebb technikával felszerelt, otthonos apartmanjaikban.

  • Bálint pince
  • Bálint pince
  • Bálint pince
  • Bálint pince

Minden apartmanhoz külön parkoló és hangulatos poharazó pincerész tartozik. Az egyes apartmanok föld alatti alagútrendszerrel vannak összekötve, így nagyobb baráti társaságok sincsenek elszeparálva a látszólag különálló szállások ellenére.
A szállás ára magában foglalja a hideg reggelit is.

Borvásárlás

palackos: 2000 Ft/p.-tól

Elérhetőségek

Bálint pince

Borász: Schäffer István

Kapcsolattartó: Kiss Józsefné (Vági Vera)

Nyitva tartás: előzetes egyeztetés alapján

Telefon: +36-30/475-8403

E-mail: info@balintpince.hu

Honlap:

Facebook:

GPS: É 47.154536000; K 17.368098000;