Turul Pince

A Várkapitány Pincészetet 2007-ben alapította Csáki Tibor. A valamikori Inhauser Pincészettől megvásárolt területeken kezdett el gazdálkodni a hegy északi oldalán, a Somlói vár tövében. A néhány hektáros birtok mára 15 hektárosra növekedett. Ezzel a birtoknagysággal méret tekintetében a Somlói borvidék középmezőnyébe tartozik.

  • somloiokosutak-2-2
  • somloiokosutak-2
  • somloiokosutak-1
  • somloiokosutak-03

A Várkapitány Pincészet kézműves borászat. A borok hordóban erjednek, és legalább egy évig hordóban érlelődnek.
A pincészet a tradicionális somlói fajták, juhfark, furmint, hárslevelű, olasz rizling mellett világfajtákat, traminit, sárgamuskotályt és cabernet sauvignont termeszt.

Központi pincéjük, a több száz éves Turul pince. E pince fölött kap helyet Makovecz Imre Kossuth-díjas építész tervei alapján épített birtok, amit borturisztikai vendégházként alakítottak ki, megőrizve a térségre jellemző kulturális örökséget, természeti értékeket.

A Turul pince különlegessége abban rejlik, hogy a benne tárolt palackos borok átveszik a pince egyedülálló rezgését, ezzel a somlói bor eddig is ismert pozitív élettani hatásait erősítve.
A vendégház 4 Napraforgós minősítésű. Férőhely 20 főig biztosított.

A Két különálló fogadóterem, borkóstolók, borvacsorák, kisebb társaságok, baráti összejövetelek megtartására (összesen 30-40 fő részére) alkalmas..
Előzetes egyeztetés követően hideg és meleg ételre is van lehetőség.

Borvásárlás

Palackos bor – 2.000.- Ft/palack

Elérhetőségek

Turul Pince

Borász: Császár Attila

Nyitva tartás: előzetes egyeztetés alapján

Telefon: +36-20/952-5441

E-mail: vendeglatas@varkapitanypinceszet.hu

Honlap:

Facebook:

GPS: É 47.154796; K 17.37263;