Szabó Pincészet

Az 1500-as évek közepe-végén épült pince 1964 óta van a Szabó család birtokában.

A pincészetben az agrármérnök végzettségű Szabó Gyula és a borász végzettségű fia, ifj. Szabó Gyula szakmai irányítása alatt másfél hektáron foglalkoznak szőlőtermesztéssel és borkészítéssel a Somló dél-nyugati oldalán a Séd forrástól 200 méterre.
A pincészet domináns szőlőfajtája a juhfark, de megtalálható az olaszrizling is.

  • somloiokosutak-1
  • somloiokosutak-4
  • somloiokosutak-2
  • somloiokosutak-3

A borok többsége hagyományos fahordós érleléssel készül, megőrizve a tradicionális jelleget. A pince átlaghőmérséklete igen alacsony: nyáron nem emelkedik 12 °C.

2011-ben két felnőttkorba lépett bor került palackba. Ezzel a korábbi évjáratok (kereskedelmi forgalomban 2001, 2004, 2005) mellett most már a 2008, 2009 és 2011-es évjáratok is elérhetővé váltak a nagyközönség számára. Az új palackok büszkén viselik pincészet új címkéit.

A pincészet borai több ízben sikeresen szerepeltek már borversenyeken és 2005-ben a Bor és Piac újság juhfark tesztjén első helyezést értek el.
Előzetes igénybejelentés alapján 20 főig a pincében hideg étkezéssel is egybeköthető borkóstolásra van lehetőség.

Borvásárlás

Folyó: 600 Ft-tól
Palackos: 2000 Ft-tól

Elérhetőségek

Szabó Pincészet

Borász: Szabó Gyula és ifj. Szabó Gyula

Nyitva tartás: előzetes egyeztetés alapján

Telefon: +36-20/595-7370 (Szabó Gyula), +36-20/587-8661 (ifj. Szabó Gyula)

E-mail: gyulo@somloijuhfark.hu

Honlap:

Facebook:

GPS: É 47.146895000; K 17.361568000;