Nahalkó Pince és Vendégház

A családi vállalkozás borkülönlegességek előállításával foglalkozik. Magyarország két meghatározó és tradicionális bor vidékén – Villányban és Nagy-Somló borvidéken – rendelkeznek kisméretű családi manufaktúra keretében megművelt érdekeltségekkel. Nagyszüleik szőlő iránti szeretete, a szőlővel és a borral való foglalkozás gyermekkoruk meghatározó élménye volt.

Tradíciók ápolása, megőrzése, az egyediség kialakítása a legmagasabb minőség biztosítása tevékenységük minden elemében kulcsfontosságú. A Nahalkó család gondozásában megszülető borok minden esetben magukban hordozzák a több generációs szőlősgazdák tapasztalatait, a tradicionális kézi művelés és szüretelés gondosságát, valamint a borérlelés során már-már művészi fokon kialakításra kerülő íz- és színvilágot.

A hagyományos kézi technológiájú betakarítás időpontjának körültekintő megválasztásával, a bogyózással, a sérült szőlőszemek eltávolításával, valamint a tradicionális közel 1 év időtartamú tölgyfahordós érleléssel alakítják ki a boraik végleges karakterét, hogy exkluzív megrendelőik teljes igényeit kielégítve a legjobb pillanatban zárhassák palackba az egyedi környezeti adottságokat magába rejtő nedűt.

Többszöri átfejtéssel és kóstolással biztosítják, hogy a bor a legtökéletesebb állapotában kerüljön palackba. A palackozott bort egészen az értékesítés napjáig ismét pincében tárolják. Boraik egyedi formájú, fényáteresztésű és hőtartású üvegekbe kerülnek, melyeket szuper minősítésű és kezelt parafa dugókkal zárnak. Az egyedi címkekialakításnak és kapszula formának köszönhetően a különleges megjelenésben az exkluzivitás kiteljesül.

Előzetes egyeztetést követően szeretettel várják vendégeiket (30 főig) igény szerint hideg és meleg étkezéssel is egybe köthető borkóstolásra (Somlói Furmint, Somlói Olaszrizling, valamint Villányi Cabernet Sauvignon, Villányi Merlot és Villányi Cuvée). Továbbá kisebb esküvők, baráti, családi és céges rendezvények lebonyolítására is alkalmas, projektorral felszerelt rendezvényteremmel is rendelkeznek.

Vendégházuk, amely 2014-ben került teljesen felújításra a modern kor igényeinek megfelelően a hagyományok megőrzésével 2 összkomfortos szobával, felszerelt konyhával és étkezővel várja 8 főig szállóvendégeit.

„A falusi turizmus és borturizmus kedvelőit kívánjuk megszólítani. Célcsoportjaink között egyrészt megtalálhatók a gyermekes családok, a fiatalabb és idősebb párok, akik a magas kategóriájú szállás és borfogyasztás kedvelői, valamint érdeklődnek a térség adta szabadidős lehetőségek (kirándulás, vártúra, biciklizés, erdőjárás) iránt.

Másrészt célunk megszólítani munkahelyi és baráti közösségeket, akik szívesen vesznek részt a csapatépítés jegyében borkóstoló rendezvényeken élvezve az eredeti bortermelő régió atmoszféráját. Harmadsorban óvodás, iskolás csoportok, akik a bormúzeumon valamit a “csináld magad” programon keresztül megismerik a borkészítés mesterségét (szüret, saját kezű borpalackozás egyedi címkékkel). Negyedrészt hazai és zsidó közösségek, akik a kóser borkészítés végett a térségbe látogatnak.”

Elérhetőségek

Nahalkó Pince és Vendégház

Kapcsolattartó: Nahalkó-Kurdi Mónika

Nyitva tartás: előzetes egyeztetés alapján

Cím: H-8482 Doba, Árpád u. 6.

Telefon: +36-30/650-3576

E-mail: contact@nahalko-pearls.com

Honlap:

GPS: É 47.166005000; K 17.381233000;