Fazekas Pincészet

A Fazekas család ősei évszázadok óta somlói szőlősgazdák és vincellérek. A Somló első szakképzett borásza is a családból került ki az 1800-as években, a mostani tulajdonos dédapja személyében.

A Fazekas Pincészetnél készül 1999 óta a titkos receptúra alapján válogatott minőségű somlai borokból antik zöld üvegekbe töltött, 14 karátos aranyozással díszített címkével ellátott, parafadugós Somló Pezsgő.

  • somloiokosutak-2252
  • somloiokosutak-2232
  • somloiokosutak-2231
  • somloiokosutak-2211

A hagyományos és különleges egyedi palackozás mellett a pincészethez tartozó palackozóban lehetőség van egyedi igények alapján emblémázott palackok készítésére homokfúvással vagy nyomtatott címkékkel. A Balaton parti habzóborok palackozása is itt történik.

A Somlói borturizmus keretében a Fazekas pincében kitűnő évjáratú, minerális ízvilággal rendelkező testes minőségi fehér folyóborokat kóstolhatunk meg a juhfark, furmint, olaszrizling, hárslevelű és tramini fajtákból.
A somlói borok mellé kívánság szerint hideg vagy meleg ételekkel is szolgálnak (10 fős csoportoktól), igény esetén akár zene kíséretében is. Ínyencek ne feledkezzenek meg a híres óborkészletről sem!

A Somlói borturizmus keretében a pincészetben lehetőség van csoportok (nyugdíjas találkozók, családi és baráti összejövetelek, jutalom rendezvények, osztálytalálkozók) fogadására 10-100 főig, a bor,- és pezsgőpalackozó meglátogatására, pezsgőkóstolással egybekötve. A pincészet kihelyezett borkóstolók tartását is vállalja.

A pince nevével szorosan összekapcsolódik a minden évben megrendezésre kerülő Borbála Borrend Borversenye.

„Szeretlek Téged Somlói Boris, mert a nevedben bent van a BOR is.”

Elérhetőségek

Fazekas Pince

Borász: Fazekas András

Nyitva tartás: előzetes egyeztetés alapján

Telefon: +36-30/226-6677

E-mail: somlo@somlopezsgo.hu

Honlap:

Facebook:

GPS: É 47.147083; K 17.358937;