Bogdán Birtok

A szőlőművelést a családban immáron az ötödik generáció viszi tovább, akik a kezdetektől törzsgyökeres Somlószőlősiek voltak.

Ifj. Bogdán József – a birtok jelenlegi ügyvezető igazgatója – érettségi ajándékként 300 négyszögöl területet kapott, amin felújították a pincét, betelepítették szőlővel, majd elkezdték a szomszédos területeket felvásárolni, így kibővültek 700 négyszögölre. A 80-as évek végén a Badacsonyi Állami Gazdaság felszámolását követően további területeket vettek, mert akkorra kialakult, hogy Levente és Lehel – az ötödik generáció tagjai – a későbbiekben a szőlészettel foglalkoznak.

  • somloiokosutak-
  • somloiokosutak--2
  • somloiokosutak-2
  • somloiokosutak--3

A birtok növekedésével egyre bővült a hozzá ezer szállal kötődő szomszédi és baráti kör, finomra szőve a Somló társadalmi szövetét. Ez az a történelem, amely áthatja a Bogdán Birtok jelenét, mindennapjait, és soha nem engedi szem elől téveszteni a gyökereket.
A Bogdán Birtok a Somlón, a maga 17 hektáros, dinamikusan fejlődő családi vállalkozásával a hegy egyik legnagyobb termelője.

A pincészet télen-nyáron alkalmas rendezvények, borkóstolók, osztálytalálkozók, kiránduló csoportok fogadására. Pazar kilátás nyílik fedett teraszukról, mely nyári napokon hűsítő árnyékot ad 80 ember számára is.

  • somloiokosutak-9792
  • somloiokosutak-9821
  • somloiokosutak-9866
  • somloiokosutak-9874

Hidegebb időben belső termük melegét kemencéjük szolgáltatja, akár 50 főnek, ahol a hideg és meleg ételek mellé (bográcsgulyás, borkorcsolya, grill) kóstolhatják a birtok borait (juhfark, olaszrizling, hárslevelű, tramini, jégbor, primavera, somlai). A vinotéka pedig készséggel áll rendelkezésre borkedvelők részére az év minden időszakában.

Borvásárlás

folyó: 600 Ft-tól
palackos: 1300 Ft-tól.

Elérhetőségek

Bogdán Birtok

Borász: Bogdán Levente

Kapcsolattartó: Bogdán Lilla

Nyitva tartás: előzetes egyeztetés alapján

Telefon: +36-30/3508-923

E-mail: bogdanbirtok@gmail.com

Honlap:

Facebook:

GPS: É 47.159859; K 17.373179;